Stiri

Data: 2017-10-09

Luni 09.10.2017 dl Florin CETĂȚEANU vicepreședinte ASPIR a participat la prima dezbatere despre certificarea ecologica a materialelor de constructii.
Declarațiile de mediu pentru materialele de construcții (Environmental Product Declarations) sunt necunoscute de o mare parte a industriei de construcții din România, dar și de publicul general, în ciuda avantajelor pe care le pot aduce atât poziționării pe piață a companiilor cât și bunăstării ocupanților spațiilor construite.
Seminarul a fost organizat în cadrul proiectului OERCO2, iar la discuție au participat reprezentanți ai partenerilor din proiect - Universitatea din Sevilla (Spania), Centro tec. del Marmol, Piedra y Materiales (Spania), CertiMaC soc. Cons. a r. L. (Italia), Centro tecnologico da Ceramica e do Vidro (Portugalia), Universitatea Transilvania din Brasov - alături de Claudiu Georgescu, Președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții (APMCR), și reprezentanți ai companiilor din România care dețin acest tip de certificări pentru cel puțin un produs pe care îl comercializează, precum Saint-Gobain, LafargeHolcim, Rockwool, Holver.În cadrul seminarului au fost prezentate obiectivele proiectului precum și primele rezultate ale acestuia - o analiză privind situația utilizării declarațiilor de mediu ale materialelor de construcții în România.