Stiri

Data: 2016-07-05

Strategia energetică a României a fost dezbătută la PRIA Energy Conference


Cele mai importante teme depre energie au fost dezbătute la conferința PRIA Energy, în data de 05 Iulie 2016. Evenimentul a reunit cei mai importanți leaderi din energie, consultanți, avocați, investori, bancheri și reprezentanți ai mass mediei.


Într-o economie din ce în ce mai globalizată, strategia energetică a unei țări se realizează în contextul evoluțiilor și schimbărilor care au loc pe plan mondial. România dispune de o gamă diversificată, dar redusă cantitativ de resurse de energie primară: tiței, gaze naturale, carbune, minereu de uraniu, precum și un potențial valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.


Conferinta Pria Energy a găzduit lideri și vizionari din industria energetică, autorități, comunitatea științifică și sectorul privat, precum și lideri comunitari, care au discutat politici în curs de dezvoltare, probleme și progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; soluții inovatoare strategice și tendințe în industria energetică, precum și oportunități concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul și gestionarea mediului.
Din partea ASPIR a participat dl Florin CETĂȚEANU

Dintre teme amintim:


Cum ar trebui să arate Strategia Energetică a României valabilă pentru 2016-2030
•Ce alegem-securitate energetică sau independență energetică?
•Securitatea energetică a României, între dezvoltarea piețelor de energie și provocările geopolitice regionale și globale.
•Care sunt tendintele ultimilor ani în energia românească: producție, consum, import/export?
•Reducereaemisiilorde carbon. Creșterea eficienței energetice.
•Care va fi evolutia consumului de gaze natural pentru industrie, rezidențial, energie electrică, transporturi etc?
Dintre lectori amintim:
Corina POPESCU – Secretar de Stat, Ministerul Energiei
Valentin MIRCEA – expert energie
Sorin GAL – Director General, ANRM
Gabriel ISTOC, B-Team Consult & Services