Stiri

Data: 2015-11-25

C O M U N I C A T

Consiliul Director al Asociatiei Profesionale ASPIR transmite multumiri si aprecieri pentru toti participantii la Simpozionul organizat la Busteni in 20.11.2015.

Asociatia Profesionala ASPIR organizeaza periodic evenimente cu relevanta pentru domeniul instalatiilor sub presiune si al instalatiilor de ridicat.

Siguranta in exploatare a echipamentelor si a instalatiilor din domeniu presupune actiuni complexe care includ un sir lung de activitati, toate responsabile (proiectare, instalare/montare, intretinere, reparare, exploatare, pregatire profesionala, etc.). Cresterea calitatii serviciilor prestate prin acces la tehnologie si aplicarea de metode noi pe de o parte, precum si pregatirea profesionala superioara sunt doua obiective majore ale Asociatiei ASPIR. In acest domeniu isi desfasoara acum activitatea cateva categorii de personal tehnic cu diverse grade de pregatire profesionala si experienta care pot si trebuie sa fie dispusi sa fie utili prin transmiterea de cunostiinte. Cu totii suntem apreciati in functie de valoarea pe care o da spiritul de echipa in rezolvarea problemelor din domeniu. Suntem o echipa unita si putem deveni un exemplu pentru alte asociatii profesionale prin organizare, profesionalism si responsabilitate, iar noi impreuna intrunim aceste conditii.

Referitor la ASPIR:
 • Suntem sprijiniti de ISCIR in activitatea noastra cu scop comun in asigurarea sigurantei in exploatare a echipamentelor din domeniu.
 • ISCIR solicita sprijin de la Asociatia ASPIR cu propuneri pentru reglementarea domeniului si aceasta este directia in care trebuie sa ne mobilizam exemplar in zilele urmatoare. Avem nevoie de sprijinul Dumneavoastra. Pregatirea si experienta pe care o aveti va confera dreptul de a participa la aceasta actiune alaturi de noi ca membru ASPIR.
 • ASPIR reprezinta, promoveaza, susține și apăra interesele economice, profesionale, tehnice și juridice ale membrilor în relațiile cu autoritătile publice, sindicatele, mediul universitar si alte asociații.
 • Suntem sprijiniti in activitatea noastra de mediul universitar din domeniu. Oferim celor interesati posibilitatea de a participa la o pregatire superioara, elevata cu viziune (nu facem parte din categoria celor care se intorc la stilou cu penita si calimara cu cerneala). Lumea se misca spre viitor.
 • Suntem intr-o colaborare/ sustinere foarte buna cu alte asociatii profesionale mari si puternice din Ronamia. Prin activitatile organizate de ASPIR am fost apreciati si invitati sa incheiem protocoale de colaborare care ne onoreaza si ne obliga sa fim consecventi, dar ce este mai important este faptul ca pentru membrii nostri se deschid usi noi cu relevanta in pregatirea profesionala.
 • Revista BIT este in acest moment un instrument foarte puternic de informare in domeniu. Solicitam membrilor ASPIR sa scrie si sa transmita si altora din experienta lor in mod util prin intermediul acestei reviste tehnice care le apartine.
 • Am amintit participantilor cat de vulnerabili putem fi in fata legii atunci cand in activitatea desfasurata zi de zi se pot strecura neconformitati in succesiunea unor actiuni sau inscrisuri cu urmari in plan social, financiar, profesional, juridic.
 • Am dovedit ca suntem prezenti si la alte evenimente relevante organizate de parteneri nostrii in baza protocoalelor. Membrii ASPIR sunt invitati sa participe la mese rotunde, simpozioane, congrese unde au ocazia sa exprime in functie de tema prezentata punctul nostru de vedere relevant in domeniu.
 • Suntem preocupati inclusiv de probleme specifice de protectie a muncii a salariatilor din domeniul nostru de activitate.
 • Sustinem neconditionat solutii de rezolvare ale unor probleme din raza noastra de actiune promovand cercetarea si avansul tehnologic.
 • Membrii ASPIR formeaza o echipa de incredere si un exemplu de urmat pentru aceia care isi desfasoara activitatea in domeniu.


Președinte,
Conf. Univ. Ing. Virgil FLORESCU